About Sanal Sunucu Nedir?
About Sanal Sunucu Nedir?
Blog Article
Sunucu-istemci ilişkisi, bilgisayar ağlarının temelini oluşturur. İstemciler, sunuculara bağlanır ve hizmet talep eder; sunucular bu hizmetleri sağlar. Bu model, kullanıcıların merkezi bir kaynaktan dosyalara, uygulamalara ve diğer hizmetlere erişmesini sağlar.
gelecekte sunucular Sunucu teknolojisi hızla gelişmekte ve evrimleşmektedir. Bulut hizmetlerinin ve sanallaştırmanın yaygınlaşmasıyla birlikte, sunucular daha esnek ve ölçeklenebilir hale gelmiştir.
Sanal sunucu, sanallaştırma teknolojisini kullanarak fiziksel bir sunucunun işlevselliğini taklit eden yazılım tabanlı bir sunucudur. Somut değildir ve bunların bir kısmı aynı fiziksel sunucuda bir arada bulunabilir.
Sunucuya yükleyeceğiniz kontrol paneli ile birlikte sunucunuzun kullanmış olduğu donanım miktarlarını dilediğiniz gibi arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu nedenle tüm kontrol sizin elinizde denilebilir.
27 Ağustos 2018 3 Mins Study 213 Views 0 Feedback İnternet ortamında sunulan verilerin barındırıldığı ve erişime açık hale geldiği cihazlara sunucu adı verilirken bu sunucular veri merkezlerinde fiziksel olarak barınmaktadır. Sanal sunucu ise fiziksel sunucunun sanallaştırma yazılımlarından herhangi birini kullanarak belirli parçalara bölünüp birbirinden bağımsız hizmet vermelerini sağlayan yapıdır.
Sanal sunucular hem veri kaybı riskini minimize website etmek hem de güvenliği sağlamak için düzenli olarak yedeklenmelidir. Yedekleme işlemi, sunucuda bulunan tüm verilerin başka bir ortama kopyalanması anlamına gelir.
Her firma kendisine göre kullanıcısına daha iyi bir sanal sunucu hizmeti vermek için ekipmanlarını her geçen gün daha iyi hale getirmeye çabalıyor. Bu sebeple hangi firmanın en iyi hizmeti verdiğini buradan söylemek pek doğru olmayacaktır.
Internet siteleriniz, barındırma altyapımızda kullanılan orijinal lisanslı yazılımlar ile oluşabilecek güvenlik açıkları ve veri kayıplarına karşı Natro’da güvende.
Sanal sunucuların bir bilgisayar gibi hizmet vermesinden dolayı dilediğiniz işletim sistemini çOkay kısa süre içerisinde kurma imkanınız bulunduğunu söylemek gerekiyor.
VDS kullanıcılarının sunucuları üzerinde sahip oldukları etki her zaman için VPS sunucularına göre daha fazladır. Özellikle barındırılan sitelerin birbirinin performansından etkilenmemesi yüksek boyutlu ve fazla kaynak kullanımlı siteler için bir tercih sebebidir.
Sanal sunucuların başlıca özellikleri arasında ise yüksek erişilebilirlik, kolay yedekleme ve kurtarma işlemleri, ve hızlı dağıtım kabiliyetleri bulunur.
Yedekli Altyapımız ile kesintisiz erişim, %ninety nine.eight Uptime değerine sahip İstanbul Lokasyonlu veri merkezimiz ile en düşük gecikme ile bağlantı sağlayın.
Diğer sunucu türleriyle karşılaştırıldığında sanal sunucular, donanım kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak tanıdığı için genellikle fiziksel sunuculara göre daha fazla esneklik ve maliyet tasarrufu sunar.
Bu Sistemlerin başka bir avantajı ise, istediğiniz gibi kullanabilme olanağıdır. Sistem üzerinde kontrol tamamen dimension aittir ve yönetimini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.